Euro 2004: Δύο πρώην παίκτες του ΑΟΞ τα γούρια του «κάπτεν» Ζαγόρ! Τους πήρε μαζί του στην Πορτογαλία όταν όλοι έφερναν γυναίκες και συντρόφους

Εικοσι χρόνια μετά τον θρίαμβο του Euro 2004, αποκαλύπτονται από τα διάφορα αφιερώματα πολλές μικρές και μεγάλες, γνωστές, λιγότερο γνωστές ή και εντελώς άγνωστες ιστορίες και παρασκήνια του μεγάλου θριάμβου.

Σε ένα από αυτά, στο gazzetta, αποκαλύπτονται τα δυο γουρια του αρχηγου Θοδωρή Ζαγοράκη, του ανθρώπου που σήκωσε πρώτος το βαρύτιμο τρόπαιο, εκείνου που αναδείχθηκε mvp όλης της διοργάνωσης και κατατάχθηκε πέμπτος για την Χρυσή Μπάλα εκείνης της χρονιάς.

Οπως αναφέρει το κείμενο, ο Ζαγόρ παρουσιάστηκε απερίσπαστος στο Euro. «Ενω οι συμπαίκτες του είχαν μαζί τους στην Πορτογαλία συζύγους και συντρόφους, ο Θοδωρής Ζαγοράκης έφερε στην αποστολή τους δυο πολύ καλούς του φίλους. Μάκη Χάβο και Νίκο Κωστένογλου. Του έφεραν γούρι, πήρε την κούπα, δεν έχασε δευτερόλεπτο και ψηφίστηκε ο πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης».

Υπενθυμίζεται ότι Χάβος και Κωστένογλου, που αμφότεροι κάνουν προπονητική καριέρα σήμερα, έχουν παρελθόν στον ΑΟΞ. Ο Χάβος αγωνίστηκε για τρεις σεζόν, από το 1997 ως το 2000, καταγράφοντας 102 συμμετοχές με την φανέλα της Skoda Ξάνθη και πετυχαίνοντας με αυτήν και 4 γκολ.

Ο Κωστένογλου, κοντοχωριανός του Ζαγόρ, έπαιξε στον ΑΟΞ για πέντε χρόνια, από το 1988 ως και το 1994, δηλαδή ήταν μέλος της ομάδας που ανέβασε την Ξάνθη στην Α’ Εθνική και την διατήρησε εκεί την πρωτη δυσκολη περίοδο για την καθιερωση της παρουσίας της. Το 2012 ανέλαβε και την τεχνική της ηγεσία, για ένα μικρό διάστημα.

Σε αντίθεση με τα δυο «γουρια» του, ο ίδιος ο κάπτεν Θοδωρης Ζαγοράκης δεν φόρεσε ποτέ την φανέλα με την Δημόκριτο στο στήθος, αν και δεδομένης της καταγωγής του από την Λυδία Καβάλας, αυτό είναι κάτι που ίσως για μικρές λεπτομέρειες δεν συνέβη…