Euro 2024: Στα πέναλτι η λύτρωση για τον Ρονάλντo απέναντι στην Σλοβενία (+video) – Μόνο ένας παίκτης προέβλεψε τα… «κουλουράκια» στο 120λεπτο

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντιόγκο Κόστα, η Πορτογαλία επικράτησε στα πέναλτι της Σλοβενίας με 3-0, αφού τα 90 λεπτά του αγώνα και τα 30 της παράτασης έληξαν ισόπαλα χωρίς τέρματα, και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Euro2024, όπου θα αντιμετωπίσει την Γαλλία που νωρίτερα είχε νικήσει το Βέλγιο με 1-0.

Ο πορτιέρε της Πόρτο κατέβασε τα «ρολά» τόσο στα 120 λεπτά όσο και στην διαδικασία των πέναλτι, όπου απέκρουσε τις τρεις πρώτες εκτελέσεις των Σλοβένων παικτών, και έστειλε την ομάδα του στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Όμως όσο κι αν τα πέναλτι είναι μια διαδικασία που αδιαφορεί γενικά για την εικόνα των δύο ομάδων στην κανονική διάρκεια και στην παράταση, αυτή τη φορά μπορούμε να πούμε πως αποδόθηκε δικαιοσύνη. Η ιβηρική ομάδα ήταν συνολικά καλύτερη από τα πρώτα λεπτά του ματς, όπου μπήκε με τον αέρα του φαβορί και στο 13ο λεπτό έδειξε τα δόντια της, όταν Ρονάλντο και Φερνάντες δεν κατάφεραν να βρουν τη μπάλα σε επικίδυνη σέντρα του Μπερνάρντο Σίλβα. Στο 34ο λεπτό ο Ρονάλντο δεν σημάδεψε καλά και το απευθείας φάουλ που εκτέλεσε έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Όμπλακ, ενώ η μόνη αξιόλογη φάση για τους Σλοβένους ήταν το σουτ του Σέσκο δέκα λεπτά μετά που μπλόκαρε ο Κόστα.

Παρόμοια η εικόνα και στο δεύτερο μέρος, με την Σλοβενία ωστόσο να ψηλώνει λίγο περισσότερο τις γραμμές της. Το μακρινό σου του Τσέριν στο 59 και το πλασέ του Σέσκο τρία λεπτά αργότερα, ακόμη κι αν αμφότερα κατέληξαν άουτ, ήταν ενδεικτικά του ότι οι Σλοβένοι είχαν αρχίσει να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο. Μέχρι τη λήξη του 90λέπτου, οι ισορροπίες στον αγωνιστικό χώρο δεν άλλαξαν, με την Πορτογαλία να διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων και τη Σλοβενία να προσπαθεί με επικίνδυνες αντεπιθέσεις να κάνει τη ζημιά. Τελευταία αξιοσημείωτη φάση του 90λέπτου το αριστερό σουτ του Ρονάλντο έπειτα από κλέψιμο και κάθετη του Ζότα, όμως ο Όμπλακ ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε τη μπάλα.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην παράταση, με τους Ίβηρες να πιέζουν και να κερδίζουν μάλιστα και πέναλτι στο 103ο λεπτό, στο οποίο όμως ο Όμπλακ – με την βοήθεια και του αριστερού του κάθετου δοκαριού – είπε ένα βροντερό «όχι» στον Κριστιάνο Ρονάλντο, κρατώντας την εστία του ανέπαφη. Η εικόνα του Ρονάλντο στο ημίχρονο της παράτασης να έχει πλαντάξει στο κλάμα συγκλόνισε τους φιλάθλους, όπως συγκλονιστική όμως ήταν και η απόκρουση του Κόστα στο 115ο λεπτό με το πόδι σε τετ α τετ με τον Σέσκο, και τα 120 λεπτά έληξαν ισόπαλα χωρίς τέρματα και το ματς οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι.

Μονον ενας παικτης του ThrakiSportS Euro 2024 Predictor Game βρήκε το ακριβές σκορ – ή για την ακριβεια το μη σκορ, μετά από τα 120 λεπτά της κανονικής διαρκειας του αγωνα και της παρατασης. Η συντριπτικη πλειοψηφια ειχε ποντάρει σε νικη της Πορτογαλιας και οσοι λιγοι ειχαν προβλεψει ισοπαλια, τη προεβλεπαν με σκορ.

Η νεα βαθμολογια δεν έχει μοιραια πολλες διαφορές και έχει ως εξης: