Γέμισε παιδικά χαμόγελα η «3η Αθλητική Γιορτή Μπάσκετ στη Ροδόπη» στις εγκαταστάσεις της Κατασκήνωσης της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής

H «3η Αθλητική Γιορτή Μπάσκετ στη Ροδόπη» λαμβάνει χώρα στις εγκαταστάσεις της Κατασκήνωσης της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής «Παίδων Χώρα», με δεκάδες παιδιά να αποκτούν μοναδικές εμπειρίες και να έρχονται πιο κοντά στο άθλημα, αλλά και γνωρίζουν βιωματικά την έννοια της ομαδικής δουλειάς.

Η γιορτή αποτελεί πρωτοβουλία της Περιφέρειας ΑΜΘ – Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, σε συνεργασία με τους αθλητικούς συλλόγους, ΓΑΣ, Αίαντας και Άτλας Κομοτηνής, οι υπεύθυνοι των οποίων βρέθηκαν μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Μανώλη Ταπατζά στον χώρο της κατασκήνωσης το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Ιουνίου.

Παιδιά και προπονητές συγκεντρώθηκαν για την τελετή βράβευσης εκ μέρους της ΠΕ Ροδόπης όσων συνεργάστηκαν για την επιτυχή διεξαγωγή της αθλητικής γιορτής, μεταξύ των οποίων η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, οι τρεις σύλλογοι, το Παράρτημα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καθώς και ο ΣΒΕΚΚΟ.

Μιλώντας στους παρευρισκόμενους ο κ. Ταπατζάς ευχαρίστησε την Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής και τον ίδιο τον Μητροπολίτη, για την θερμή φιλοξενία στις κατασκηνώσεις, και την στήριξη στην προσπάθεια που γίνεται για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τον αθλητισμό και το μπάσκετ, προωθώντας τις αξίες του αθλητισμού, αλλά και προσφέροντας στιγμές χαράς σε όλα τα παιδιά.

Ειδική μνεία έκανε και στα τρία Αθλητικά Σωματεία, που αποτέλεσαν συμμάχους τους και διέθεσαν τον χρόνο και τους προπονητές τους για να στηρίξουν την διοργάνωση, τον σύνδεσμο Βετεράνων για την συμμετοχή του και τους Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού που διασφαλίζουν πως θα αντιμετωπιστούν τυχόν ατυχήματα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χριστόδουλο Τοψίδη για την στήριξή του σε όλες τις δράσεις, επισημαίνοντας την αγάπη του στον αθλητισμό και για την εμπιστοσύνη του σε κάθε δράση που αναπτύσσει η ΠΕ Ροδόπης προς όφελος της περιοχής.

Εξέφρασε τέλος την ελπίδα πως η συνεργασία αυτή θα είναι γόνιμη, και θα συνεχιστεί τόσο στις επόμενες αθλητικές γιορτές αλλά και σε  άλλες δράσεις.

Στα παιδιά μίλησε εκ μέρους της Μητρόπολης, μεταφέροντας και τις θερμές ευχές του Σεβασμιώτατου, ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Παπαβέργο ςκαι εκ μέρους των αθλητικών σωματείων, τονίζοντας τη σημασία του αθλητισμού, σε οποιαδήποτε μορφή, ο Νίκος Μωραΐτης πρόεδρος ΓΑΣ Κομοτηνή, o Μανώλης Δαφτσής τεχνικός διευθυντής και προπονητής Άτλαντα Κομοτηνής και ο Θεόδωρος Πίτατζης προπονητής του Αίαντα Κομοτηνής.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΏ.