Βάρεσε διάλυση η Ένωση Καβάλας! Δεν κατεβαίνει τη νέα χρονιά στις εθνικές κατηγορίες και βυθίζεται μέσα σε δύο χρόνια από την Α2 στο τοπικό

Από το κακό στο χειρότερο η Ένωση Καβάλας στο μπάσκετ, καθώς όπως ενημέρωσε ο σύλλογος τη νέα σεζόν δεν θα κατέβει στις εθνικές κατηγορίες.

Η Ένωση Καβάλας υπό κανονικές συνθήκες θα έπαιζε στην Νational League 2, μαζί με τους συμπολίτες Αστέρα Καβάλας και Αγία Βαρβάρα, αλλά και την Ασπίδα Ξάνθης, καθώς μέσα σε δύο χρόνια έπεσε από την Α2 στην Β’ Εθνική και από την Β’ στην Γ’.

Ωστόσο όπως ενημέρωσε ο σύλλογος με ανάρτηση στα σόσιαλ μίντια δεν θα συμμετέχει τη νέα σεζόν στις εθνικές κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα την περσινή σεζόν συμμετείχε στο ανδρικό της ΕΚΑΣΑΜΑΘ με την ομάδα Νέων, κατακτώντας την πρώτη θέση στον δυτικό όμιλο, αλλά δεν προκρίθηκε στα χιαστί καθότι δεν προβλέπεται σύμφωνα με την προκήρυξη ομάδα Νέων να διεκδικήσει άνοδο.

Όπως όλα δείχνουν, η ομάδα Νέων που κατέκτησε και το Κύπελλο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ «Τάσος Χαλαραμπίδης» θα πάψει να υπάρχει και τη θέση της θα πάρει (πάνω κάτω με τους ίδιους παίκτες) η ίδια η Ένωση Καβάλας.

H ανακοίνωση, αναφέρει:

«Παρά τις προσπάθειες δημιουργίας ενός δυναμικού σχήματος με προοπτική για την παρουσία της ομάδος στις Εθνικές κατηγορίες του Ελληνικού Μπάσκετ, αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Επειδή είναι γνωστό ότι δεν μπορείς να πραγματοποιείς τα ίδια πράγματα και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα,όπως επίσης δεν έχει νόημα,η παρουσία τριών ομάδων της πόλης στην ίδια κατηγορία.

Για την ομάδα μας κλείνει ένας μεγάλος κύκλος συνεχούς παρουσίας στις μεγάλες κατηγορίες και περνάει σε μία χρονιά ριζικής ανασυγκρότησης και ανασύστασης.

E.K.KAVALA B.C».