Γ’ Εθνική: Πήρε πρόσκληση από την ΕΠΟ για άνοδο και ο Άρης Πηγών – Συμπληρώνεται το παζλ στον 1ο Όμιλο των ομάδων της Θράκης

Πρόσκληση για να ανεβει στην Γ’ Εθνική φέρεται να έλαβε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πέρα από τον ΠΟ Μουδανιών και ο Άρης Πηγών, που ήταν ο 4ος των μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική από τον 1ο Ομιλο όπου μετείχαν και οι ομάδες της Θράκης.

Συμφωνα με πληροφορίες (που πρώτος έχει μεταφέρει ο γνωστός καβαλιώτης παράγοντας Σάκης Μήτρακας), ο Αρης Πηγών καλείται να καλύψει το κενό που δημιουργεί η αποχώρηση της Νικης Ευκαρπίας, που οριστικά φαίνεται να έχει επιλέξει την οικειοθελή πτώση της στο τοπικο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Με την άνοδο του Αρη Πηγών, εφόσον φυσικά γίνει αποδεκτή, η Καβάλα αποκτά δεύτερη ομάδα στη Γ’ Εθνική μετά τον Νέστο Χρυσούπολης και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης έκτη ομάδα (στις 18), αν υπολογίουμε και τις τέσσερις της Θράκης (Πανθρακικό, Ορέστη Ορεστιάδας, Αρη Αβατου, Αλεξανδρούπολη).

Επίσης, η πρόσκληση στον Αρη Πηγών τερματίζει και τις όποιες ελπίδες είχαν στην Δράμα ότι θα θεωρηθεί η παραίτησση του Αρη Πηγών ως παραίτηση από το εν εξελίξει πρωτάθλημα, ώστε να μπορέσει η ιστορική Δόξα να σωθεί, κάτι που πλέον δεν μπορει να γινει καθώς έχει επικυρωθεί και η τελική βαθμολογία.

Με τον Αρη Πηγών και τον ΠΟ Μουδανιών ουσιαστικά συμπληρώνεται 18άδα στον 1ο Ομιλο της Γ’ Εθνικής και κατά συνέπεια απομακρύεται το σενάριο να χρειαστεί να πάει ο όμιλος μέχρι την… Κοζάνη ή να συμπληρωθεί με ομάδες της Πιερίας.