Ιδού η κατάντια του γηπέδου της ΑΕΔ, ιδού από ποιο στάδιο «αναδείχθηκε» (και) ο νέος Γκατσιούδης! Υπάρχει κανείς για να ντραπεί;

Εχουν περάσει λιγότερες από δύο εβδομάδες από την ημέρα που σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της πόλης του Διδυμοτείχου αισθάνθηκε υπερήφανη για την επιτυχία ενός δικού της παιδιού: του Γρηγόρη Γκατσιούδη, γιου του μεγάλου Κώστα Γκατσιούδη, που σαν άλλο… μηλο κάτω από τη μηλιά, στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στον ακοντισμό, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 της Πάτρας.

Πίσω από αυτήν την επιτυχία κρύβονται κάποιοι αφανείς ή λιγότερο αφανείς ήρωες. Ο πατήρ Κώστας, είναι αυτοόητα μία από τις αιτίες τις νέας επιτυχίας. Ετρεψε τον γιο του στον αθλητισμό και στο συγκεκριμένο αγώνισμα, αυτονόητα αποτελεί έμπνευση για το παιδί του. Ο κόουτς Θανάσης Τσιτσιμάκας, είναι ένας άλλος. Ανέδειξε τον Κώστα Γκατσιούδη πριν 30 χρόνια, ο οποιος έφτασε στην κορυφή του κόσμου, αναδεικνύει και τον γιο του πλέον.

Στα ψιλά γραμματα πέρασαν οι… εγκαταστάσεις. Αν και τόσο ο Κώστας όσο και ο Γρηγόρης Γκατσιούδης στις όποιες δηλώσεις έκαναν μετά την επιτυχία, έστω και διακριτικά, έστω και ευγενικά, το τόνισαν το πρόβλημα. Δεν υπάρχει γήπεδο για να προπονηθεί στην πόλη του ο νέος πρωταθλητής Ελλάδος στο ακόντιο.

Ο μικρός Γκατσιούδης κάνει βολές με… μπαλάκια σε ένα μικρό κλειστό γυμναστήριο. Και επίσης αναγκάζεται να ταξιδεύει αρκετές φορές την εβδμάδα στην Αλεξανδρούπολη για να ρίχνει βολές στο Φώτης Κοσμάς, αφού το Δημοτικό Στάδιο Διδυμοτείχου, το γήπεδο όπου θα έπρεπε κανονικά να παίζει μπάλα και η ΑΕΔ, είναι κυριολεκτικά πλέον… χωράφι.

Υποτίθεται ότι εδώ και χρόνια το Δημοτικό Στάδιο Διδυμοτείχου θα ανακατασκευαζόταν. Για να γίνουν τα όποια έργα, τα οποία προκηρύχθηκαν προετών αλλά τίποτα δεν έχει γίνει ακόμα η ΑΕΔ έχει αναγκαστεί να εξοριστεί (την περσινή σεζόν έπαιζε τα εντός έδρας ματς στο Ελληνοχώρι).

Υποτίθεται ότι η ίδια η δημοτική αρχή όχι πολύ παλιά είχε δημόσια δηλώσει ότι από Σεπτέμβρη το γήπεδο θα είναι έτοιμο, να υποδεχθεί κόσμο, ομάδες, αθλητές. Θα είναι άραγε;

Το ThrakiSportS επιχείρησε μια αυτοψία για να δει πως είναι σήμερα η ιστορική έδρα της ΑΕΔ, πως είναι αυτήν την στιγμή το γήπεδο που (υποτίθεται ότι) ανέδειξε τον τεράστιο Κώστα Γκατσιούδη και που (υποτίθεται ότι) αναδεικνύει και τον υιο Γκατσιούδη, τον Γρηγόρη. Και ντράπηκε με τις εικόνες που αντίκρυσε.

Υπάρχει κανένας υπεύθυνος στην πόλη του Διδυμοτείχου για να ντραπεί επίσης; Μπας και διορθωθεί η κατάσταση, για την οποία φαίνεται ότι πολλοί ξέρουν αλλά λίγοι μιλούν; Οι εικόνες μιλουν από μόνες τους…

Εχουν πλέον φυτρώσει θάμνοι στο γήπεδο…
Ξηλωμένοι και πεταμένοι οι πάγκοι των ομάδων…
Το Δημοτικό Στάδιο Διδυμοτειχου σήμερα…