Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στον ΝΟΑ για την δωρεά ενός καγιάκ από ανακυκλωμένα υλικά στον σύλλογο της Αλεξανδρούπολης

Την τετραήμερη επίσκεψη της στον Έβρο ξεκίνησε την Πέμπτη από την Αλεξανδρούπολη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πραγματοποιώντας μάλιστα μια επίσκεψη και στις εγκαταστάσεις του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης.

Το μεσημέρι της Παρασκευής στις 12:30 η ΠτΔ θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του διήμερου συνεδρίου με θέμα «Κλιματική Ανθεκτικότητα και τοπική κοινωνία» (που ειναι και ο βασικός λόγος της νέας πολυήμερης επίσκεψης της στη Θράκη). Το συνέδριο διοργανώνει το Ίδρυμα Ευγενίδου  στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας 21, με τη συμβολή του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με τη συμμετοχή ειδικών στον τομέα του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και της κοινωνίας των πολιτών.

Η Προεδρος της Δημοκρατίας θα μείνει μέχρι και την Κυριακή 30 Ιουνίου στον Εβρο. Εκεινη την ημέρα το πρωί θα παραστεί στις εκδηλώσεις των Ορεστείων 2024 για τη συμπλήρωση 101 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Ορεστιάδας, ενώ θα αναγορευθεί μάλιστα σε Επίτιμη Δημότη του δήμου Ορεστιάδας σε ειδική τελετή από τον δήμαρχο Διαμαντή Παπαδόπουλο, ενω το μεσημέρι θα βρεθει και στις Καστανιές για να εγκαινιάσει τη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας «Ευγένιος Ευγενίδης».

Κατά την άφιξή της στην Αλεξανδρούπολη , η Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε στο αεροδρόμιο με τα πληρώματα των αεροσκαφών αεροπυρόσβεσης από την Αυστραλία, τύπου air tractors. Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη έχει νοικιάσει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και εδρεύουν στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος”. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνομίλησε μαζί τους και ενθυμούμενη τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές στον Έβρο τους ευχήθηκε να μην χρειαστεί να πετάξουν αυτό το καλοκαίρι. Όπως είπε ο αερολιμενάρχης, Στέλιος Ζαντανίδης, από την Αυστραλία ήρθαν τρία αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο αεροπυρόσβεσης και τα πληρώματα τους ανέρχονται σε επτά άτομα.

Αργότερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην τελετή παραλαβής ενός καγιάκ από ανακυκλωμένο υλικό, το οποίο πρόσφερε στον Ναυταθλητικό Όμιλο Αλεξανδρούπολης (ΝΟΑ) ο διευθυντής του Οργανισμού “Εναλεία” Λευτέρης Αραπάκης, με πρωτοβουλία της κας Σακελλαροπούλου.

Ο κ. Αραπάκης ενημέρωσε την κα Σακελλαροπούλου ότι χρησιμοποίησε ανακυκλωμένα πλαστικά για την κατασκευή του και τα σχετικά πειράματα κράτησαν δύο χρόνια. Το καγιάκ που δωρίστηκε στον ΝΟΑ μπορούν να το χρησιμοποιήσουν νέοι, αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίαςείπε ότι είναι ένα καλό παράδειγμα για τη νέα γενιά και πως με τέτοια παραδείγματα διαμορφώνεται η οικολογική συνείδηση.

«Η πρόεδρος δώρισε στον όμιλο ένα κανώ καγιάκ που με τη συμβολή της ΕΝΑΛΙΑ κατασκευάστηκε από πλαστικά που περισυνελέγησαν από ψαράδες στη θάλασσα ! Το τμήμα ιστιοπλοΐας και οι αθλητές θα ανακαλύψουν νέα δραστηριότητα και κυρίως θα μάθουν και θα εξασκηθούν στη συλλογή πλαστικών που βίαια φιλοξενεί η θάλασσα ! Καθαρίζω τη θάλασσα !!!», ανέφερε από την πλευρά του ο ΝΟΑ.

Η τελετή έγινε στις εγκαταστάσεις του Ναυταθλητικού Ομίλου, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου την κα Σακελλαροπούλου υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του ΝΟΑ Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου και ο Έφορος Ιστιοπλοΐας Θεοδόσιος Γιαννακίδης, ενώ το “παρών” έδωσε κι ένας αθλητής ιστιοπλοΐας ΑμεΑ, καθώς στον Όμιλο υπάρχει εγκατάσταση και εξοπλισμός για αθλητές ΑμεΑ, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Στην συνέχεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου περπάτησε στον παραλιακό δρόμο της Αλεξανδρούπολης και το βράδυ συνέφαγε με τους δημοσιογράφους του Έβρου αλλά και τους απεσταλμένους αθηναϊκών ΜΜΕ, συζητώντας εκτός πρωτοκόλλου για θέματα που αφορούν το νομό Εβρου και γενικά την Θράκη, από την οποία άλλωστε έλκει την καταγωγη της (από την Σταυρούπολη Ξάνθης).