Euro 2024: Μπαμ από την Γεωργία επί της Πορτογαλίας, πέρασε και η Τουρκία (+video) – Η βαθμολογία στο ThrakiSportS Predictor με το τέλος των ομίλων

Με τις νίκες της Γεωργίας και της Τουρκίας ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων του Εuro 2024. Η σταχτοπούτα της διοργάνωσης, η Γεωργία, που απέκλεισε την Εθνικη Ελλάδος για να φτασει στα γηπεδα της Γερμανιας, έφερε τα πάνω κάτω στον όμιλό της.

Κέρδισε την βαθμολογικά αδιάφορη Πορτογαλία με 2-0, τερμάτισε στην τρίτη θέση του γκρουπ και εξασφάλισε το πολυπόθητο εισιτήριο για τους «16» του θεσμού για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Οι γεωργιανοί άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό με τον Κβαρατσέλια. Στη συνέχεια οι Πορτογάλοι πίεσαν για να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης όμως δίχως αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γεωργία εμφανίστηκε ακόμη πιο τολμηρή και είχε την τύχη με το μέρος της αφού γλίτωσε από το κοντινό τελείωμα του Κριστιάνο Ρονάλντο μόλις το 46ο λεπτό.

Στο 57ο λεπτό η εξέδρα πήρε φωτιά. Η ομάδα του Σανιόλ κέρδισε πέναλτι. Ο Μικαουάτζε ευστόχησε και έστειλε ένα ολόκληρο έθνος στον έβδομο ουρανό.

Οι γεωργιανοί κατάφεραν να διατηρήσουν αυτό το σκορ μέχρι τη λήξη του αγώνα και έτσι πέτυχαν την παρθενική τους νίκη στην διοργάνωση και παράλληλα πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στο άλλο ματς της βραδιάς η Τουρκία κέρδισε με 1-2 την Τσεχία η οποία από το 20ο λεπτό αγωνιζόταν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπαράκ.

Ο Τσαλχάνογλου άνοιξε το σκορ στο 52ο λεπτό. Οι Τσέχοι ισοφάρισαν προσωρινά όμως στις καθυστερήσεις του αγώνα η Τουρκία πέτυχε το 1-2 με τον Τοσούν.

Έτσι οι Τούρκοι εξασφάλισαν την πρόκριση στους «16» ενώ η Τσεχία αποκλείστηκε.

Μονο ενας παικτης του ThrakiSportS Euro 2024 Predictor Game είχε προβλεψει νίκη της Γεωργιας, αλλά όχι με 2-0 αλλά με 2-1 (ποποτε κερδιζει εναμισι βαθμο). Ολοι οι υπολοιποι… κουβα.

Σε σχεση με το Τσεχια – Τουρκια, 14 ειναι οι παικτες που ειχαν προβλεψει το 1-1, που ηταν το σκορ ως τις καθυστερησεις. Τελικα ολοι τους οηγαν κουβα και πήραν τριποντα 11 άλλοι, που προέβλεψαν το 1-2.

Mετα απο αυτα τα απτοελέσματα, με την ολοοκληρωση της φασης των ομιλων, η βαθμολογια εχει ως εξης: