Euro 2024: Ρουμανία, Βέλγιο και Σλοβακία στους «16» στο θρίλερ του πέμπτου ομίλου, εκτός η Ουκρανία (+video) – Πάτησε κορυφή ο Zaf στο ThrakiSportS Predictor

Ο πέμπτος όμιλος του Euro κρεμόταν σε μία κλωστή όσον αφορά στην πρόκριση και έτσι εξελίχθηκε και η τελευταία αγωνιστική του, που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

Σλοβακία και Ρουμανία έμειναν στο 1-1, ένα αποτέλεσμα που τελικά βόλεψε και τις δύο ομάδες καθώς πήραν την πρόκριση στους «16». Οι Ρουμάνοι ως πρώτοι μάλιστα και οι Σλοβάκοι ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες των ομίλων.

Στο 25′, ο Κούτσκα σέντραρε, η ρουμανική άμυνα δεν αντέδρασε σωστά και με άψογη κεφαλιά, ο Ντούντα άνοιξε το σκορ για το σύνολο του Καλτσόνα.  Ωστόσο πριν περάσει δεκαλεπτο, στο 34′ ο Χάτζι κέρδισε φάουλ στο όριο της περιοχής, όμως έπειτα από εξέταση του VAR δόθηκε πέναλτι, με τον Μάριν να σκοράρει και να ισοφαρίζει σε 1-1, στο 37ο λεπτό. 

Στο μεγάλο ματς του ομίλου, αυτό ανάμεσα σε Ουκρανία και Βέλγιο, οι Ουκρανοί το πάλεψαν για τη νίκη, έχασαν ευκαιρίες αλλά το 0-0 έμεινε ως το τέλος και έτσι οι Βέλγοι πήραν τη δεύτερη θέση αφήνοντας τέταρτους τους Ουκρανούς λόγω χειρότερεης διαφοράς τερμάτων καθώς όλες οι ομάδες είχαν από 4 βαθμούς. Το Βέλγιο θα παίξει κόντρα στη Γαλλία στους 16, σε ένα μεγάλο ματς, όπου όμως οι τρικολόρ μοιάζουν το φαβορί.

Το 0-0 στο Ουκρανια – Βέλγιο το προέβλεψε μονο ενας παίκτης στο ThrakiSportS Euro 2024 Predictor, ενω άλλοι δεκα ειχαν προβλεψει ισοπαλια αλλα με σκορ.

Αντιθετα, το 1-1 στο Σλοβακια – Ρουμανια το βρηκαν 16 παικτες του ThrakiSportS Predictor, ενω άλλοι δεκα περιπου ειχαν προβλεψει ισοπαλια με αλλο σκορ.

Η νεα βαθμολογια δυο αγωνες πριν το φιναλε των ομιλων έχει ως εξης: