ΕΠΣ Θράκης: Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά η έναρξη των φετινών πρωταθλημάτων, κανονικά το Σούπερ Καπ

Νωριτερα από κάθε άλλη φορά, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, θα εκκινήσει ο μαραθώνιος των πρωταθλημάτων της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης.

Η ημερομηνία που αποφασίστηκε είναι η 21η Σεπτεμβρίου, καθώς η προκηρυξη για πλέι οφ και πλέι άουτ σε συνδυασμό με τα μπαράζ ανόδου που θα πρέπει να διεξαχθουν μετά το Πάσχα, υποχρεώνει την διοργανωτρια να έχει ολοκληρώσει τον μαραθώνιο των συνολικά 32 αγωνιστικών σχετικά νωρίς (22 η κανονική διάρκεια και 10 τα πλέι οφ).

Τα προηγουμενα χρόνια έμπαινε Οκτώβρης για να ξεκινησουν τα πρωταθληματα, καθως αρκετές ομάδες επιθυμούσαν την καθυστερηση για να έχουν ενσωματωθει οι φοιτητές. Ωστόσο αυτό εν τέλει δημιουργούσε προβληματα στην διεξαγωγη και κυρίως στην ομάδα που αναδεικνυόταν πρωταθλητρια, η οποια έπαιζε ματς Τεταρτη-Σαββατο επι μηνες και έφτανε σκασμένη στα μπαράζ.

Το ζήτημα της έναρξης του πρωταθληματος απασχόλησε την Γενική Συνέλευση και αποφασίστηκε το ξεκίνημα της Α’ Κατηγορίας για τις 21 Σεπτεμβρίου αν και έπεσαν προς ψηφοφορία ως προτάσεις και οι ημερομηνίες… 14 Οκτωβρίου και 28 Σεπτεμβρίου.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν πριν την εναρξη του πρωταθληματος θα έχουμε εκίνηση του κυπελλου ή αν θα πάει για λιγο μετά. Παράλληλα λίγες μέρες πριν ή λίγες μέρες μετά την έναρξη του πρωταθλήματος να διεξαχθεί και το Σούπερ Καπ «Νίκος Ντοσίδης» στο ΔΑΚ Κομοτηνής, με αντιπαλους τον κυπελλουχο Πανθρακικό και την πρωταθλητρια Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου.