Υπεύθυνος των ακαδημιών του Άρη Θεσσαλονίκης ο προπονητής στην πρώτη χρονιά της Ξάνθης στην Α2 Χρήστος Μαγκώτσιος

Ο ΑΣ Άρης ανακοίνωσε τη συμφωνία του με τον Χρήστο Μαγκώτσιο ο οποίος επιστρέφει στους «κίτρινους» αναλαμβάνοντας τη θέση του υπευθύνου των ακαδημιών μπάσκετ του Άρη.

Ο Χρήστος Μαγκώτσιος κάθισε στον πάγκο της Ξάνθης την πρώτη χρονιά στην Α2 Κατηγορία την σεζόν 2003-04, μετρώντας 9 νίκες και 14 ήττες (η Ξάνθη είχε τελειώσει με ρεκόρ 10-16, καθώς την ίδια σεζόν κάθισε στον πάγκο ο Στάθης Καμαράκης με 0-2 και ο Γρηγόρης Σουλιώτης με 1-0).

Η ανακοίνωση, αναφέρει:

«Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ και το ARIS Elite Basketball Program είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν τη συνεργασία τους με τον Χρήστο Μαγκώτσιο. Ο πολύπειρος κόουτς αναλαμβάνει το πόστο του υπεύθυνου Ακαδημίας Μπάσκετ του ΑΡΗ, με στόχο να μεταλαμπαδεύσει τις πλούσιες γνώσεις του στους νεαρούς αθλητές του συλλόγου μας.

Ο Χρήστος Μαγκώτσιος έχει γράψει τη δική του ιστορία στον ΑΡΗ. Από το 1996 έως το 2001 ήταν μέλος του προπονητικού επιτελείου της ομάδας και κατέκτησε δύο τίτλους: Το Κύπελλο Κόρατς του 1997 ως ασίσταντ κόουτς και το Κύπελλο Ελλάδας το 1998, ως πρώτος προπονητής, όταν κόντρα σε κάθε πρόβλεψη και… λογική, ο ΑΡΗΣ πήρε τον τίτλο απέναντι στους παντοδύναμους τότε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Ο Χρήστος Μαγκώτσιος αποφοίτησε από το ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης το 1986 και τρία χρόνια αργότερα ανέλαβε το ανδρικό τμήμα και τα τμήματα υποδομής του Αριστοτέλη Επανωμής.

Το 1992 ανέλαβε τον Αίαντα Ευόσμου, με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα και το κύπελλο της ΕΚΑΣΘ το 1996, πριν ενταχθεί στο προπονητικό επιτελείο του ΑΡΗ. Μετά από τη διπλή παρουσία του ως χεντ κόουτς, συνέχισε ως ασίσταντ μέχρι το 2001, όταν συμφώνησε με τον Απόλλωνα Λεμεσού, κατακτώντας το κύπελλο Κύπρου του 2002.

Στη συνέχεια, κάθισε στους πάγκους των Ολύμπια Λάρισας και Ξάνθης και από το 2004 έως το 2015 αποτέλεσε μέλος της Greek Basketball Academy.

Η ενασχόλησή του με τα τμήματα υποδομής συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια και η περσινή σεζόν τον βρήκε στους Μαχητές Πειραματικό. Ο Χρήστος Μαγκώτσιος επέστρεψε στην οικογένεια του ΑΡΗ και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα νέα καθήκοντά του».