Διαψεύδει ο Ορφέας τη διοίκηση του ΑΟΞ: «Έχουμε δικαστική απόφαση και θα δηλώσουμε την φυσική μας έδρα, αναγνωρίστηκε χρησιδάνειο αορίστου χρόνου»

Την διαβεβαίωση ότι ο Ορφέας Ξανθης αφενός θα δηλώσει ως έδρα το γήπεδο του ΑΟΞ, αφετέρου θα αγωνίζεται σε αυτό την περίοδο 2024-2025 παρείχαν οι ιθύνοντες της ομάδας, απαντώντας στο ρεπορτάζ του ThrakiSportS για όσα ειπώθηκαν την Πέμπτη το βράδυ στην γενική συνέλευση του ΑΟΞ.

Υπνθυμίζεται ότι κατά την διάρκεια της ΓΣ εκφράστηκε η πεποίθηση ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν λυθεί τα όποια προβλήματα, ότι ο ΑΟΞ από Οκτώβρη θα επιστρέψει στην φυσική του έδρα και ότι μέχρι τότε αναμένεται να υπάρξουν και οι δικαστικές εξελίξεις, καθώς ακόμα και το ισχυριζόμενο προφορικό χρησιδάνειο που φέρεται να έχει συναφθεί από την πλευρά του Ορφέα και την πρώην διοικηση του ΑΟΞ λήγει το 2024. Μάλιστα αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι όταν συμβεί αυτό, το γήπεδο του ΑΟΞ θα ανήκει μόνο στον ΑΟΞ και δεν θα παραχωρηθεί για οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Με αφορμή αυτό το δημοσίευμα, η διοίκηση του Ορφέα Ξάνθης προχώρησε προς το ThrakiSportS σε κατηγορηματική διάψευση ότι υπάρχει ενδεχόμενο να φύγει ο Ορφέας από το γήπεδο του ΑΟΞ. Οπως υποστηρίζει, υπάρχουν όχι μία αλλά δύο δικαστικές αποφάσεις σε επίπεδο ασφαλιστικών μέτρων που αναγνωρίζουν αφενός ότι ο Ορφέας Ξάνθης μπορεί να χρησιμοποιεί το γήπεδο ως έδρα (και με βάση αυτήν την απόφαση θα δηλωθεί το συγκεκριμένο γηπεδο ως έδρα του για τη νέα σεζόν στην ΕΠΣ Ξάνθης), αφετέρου ότι υφίσταται προφορικό χρησιδάνειο και μάλιστα αορίστου χρόνου (και όχι που να εκπνέει φέτος) αναμεσα στη παλια διοικηση του ΑΟΞ και αυτήν του Ορφέα Ξάνθης.

Οπως γίνεται αντιληπτό, για ακόμα μια φορά η κάθε πλευρά αναφέρει τα δικά της και η αλήθεια βρίσκεται κάπου στα ψιλά γράμματα των μέχρι τώρα δικαστικών αποφάσεων που ωστόσο δεν έχουν δημοσιοποιηθεί στο σύνολό τους, ώστε να υπάρχει μια πιο αντικειμενική κρίση πό τουςς ουδέτερους τρίτους παρατηρητές. Το κυριοτερο; Υπάρχει πολύς δρόμος και πολλά δικαστήρια ακόμα μέχρι να υπάρξει μια οριστική απόφαση για το μείζον ζήτημα της χρήσης του γηπέδου του ΑΟΞ και ενώ πλησιάζει ο καιρός που οι δυο ομάδες πλέον θα βρίσκονται και αγωνιστικά αντιμέτωπες, συμμετέχοντας στο ίδιο πρωτάθλημα, αυτό της Α’ ΕΠΣ Ξάνθης…