ΕΠΣ Έβρου: Δεύτερες σκέψεις από τους πρωταθλητές της Β’ Κατηγορίας Ρίζια και Μαΐστρο να ανέβουν στην Α’ Κατηγορία

Δεύτερες σκέψεις αναφορικά με την άνοδό τους στην Α’ Κατηγορία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Έβρου φέρονται να κάνουν οι δυο πρωταθλήτριες της Β’ Κατηγορίας, η ΠΑΕ Ριζίων στον Βορρά και ο ΑΟ Μαϊστρου στον Νότο.

Τα Ρίζια κατέκτησαν με πανηγυρικό τρόπο το πρωτάθλημα στον Βορρά, ωστόσο παραδοσιακά υπάρχει αδυναμία από το χωριό να μπορέσει να στηρίξει την παρουσία ομάδας στη μεγάλη κατηγορία από τότε που διεξάγεται σε έναν όμιλο, έχοντας πολλά και μακρινά ταξίδια.

Ανάλογα ισχύουν ωστόσο και με τον ΑΟ Μαΐστρου, που αναδείχθηκε πρωταθλητής στον Νότιο Όμιλο. Η ομάδα βασίζεται κυρίως στις ακαδημίες της (ανήκουσα στο δίκτυο του Παναθηναϊκού άλλωστε) και η κάθοδος ανδρικής ομάδας με μακρινά ταξίδια στην Α’ Κατηγορία εκτιμάται από πολλούς ως μη συμφέρουσα για εάν σύλλογο που στηρίζεται κυρίως στα μικρά παιδιά και τις συνδρομές των γονέων.

Παρόλο που τις πρώτες μέρες μετά την κατάκτηση του τίτλου ο ενθουσιασμός δεν άφηνε περιθώρια οποιασδήποτε προοπτικής μη ανόδου στην Α’ Κατηγορία, πλέον οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται δεύτερες σκέψεις.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που είτε η ΠΑΕ Ριζίων είτε ο ΑΟ Μαΐστρου είτε και οι δύο αρνηθούν τελικά την άνοδο στην Α’ Κατηγορία, η προκήρυξη των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Έβρου προβλέπει δικαίωμα ανόδου για τις δευτεραθλήτριες που ήταν ο ΑΟ Κομάρων στον Βορρά και η Καππαδοκία στον Νότο.