Ξεκίνησαν τα έργα αναβάθμισης στα έξι γήπεδα τένις της Ορεστιάδας! Θα δαπανηθούν 250.000 ευρώ με στόχο να έρθουν και διεθνή τουρνουά

Ένα έργο που θα αναβαθμίσει τις αθλητικές υποδομές στην πόλη της Ορεστιάδας και θα επιτρέψει ακόμα και την διεξαγωγή διεθνών αγώνων ή τουρνουά αντισφαίρισης υψηλού επιπέδου, ξεκίνησε στην περιοχή που υπήρχαν τα παλιά γήπεδα του τένις.

Οι εργασίες ξεκίνησαν τις προηγούμενες ημέρες και αφορούν υλοποίηση του έργου “Προμήθεια και εγκατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα και λοιπού εξοπλισμού για την αναβάθμιση γηπέδων αντισφαίρισης στο Δήμο Ορεστιάδας”. Το έργο είναι προϋπολογισμού 249.996,10 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ. Η προηγούμενη δημοτική αρχή του Βασίλη Μαυρίδη, που αρχικά ήθελε εκεί να κατασκευάσει φουσκωτό μπαλόνι όμως τελικά άλλαξε γνώμη, λίγο πριν αποχωρήσει, προκήρυξε τον διαγωνισμό.

Η νέα δημοτική αρχή του Διαμαντή Παπαδόπουλου, έχοντας στις τάξεις της ανθρώπους οι οποίοι επί πολύ καιρό τόνιζαν την ανάγκη να αποκτήσει η Ορεστιάδα σύγχρονα γήπεδα τένις, όπως είναι ο Δημήτρης Χαρνίδης, ολοκλήρωσε τον διαγωνισμό και ξεκίνησε τα έργα, όπως αναφέρει το evros-news.gr.

Με τις εργασίες προβλέπεται να ανακατασκευαστούν 6 γήπεδα τένις. Τα 4 γήπεδα που βρίσκονται πίσω από τα κτίρια του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και τα 2 που βρίσκονται στον βορειοανατολικό πευκώνα.

Κατά την υλοποίηση προβλέπεται βάση μελέτης:
🔹️ Προετοιμασία υποδομών για την εγκατάσταση του συνθετικού τάπητα τένις
🔹️ Εργασίες επιδιόρθωσης περιμετρικής περίφραξης
🔹️ Συνθετικός χλοοτάπητας γηπέδων τένις
🔹️ Αντιανεμικά δίχτυα
🔹️ Στυλοβάτες τένις
🔹️ Δίχτυ τένις
🔹️ Καρέκλα διαιτητή τένις

Στόχος της αναβάθμισης των έξι γηπέδων είναι εκτός από την χρήση τους από τους δημότες , να πραγματοποιούνται εθνικοί αλλά και διεθνής αγώνες η τουρνουά τένις υψηλού επιπέδου από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Ορεστιάδας και την Ελληνική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης.