Την Κυριακή 19 Μαΐου θα διεξαχθεί ο 6ος Αγώνας Κάστρου Διδυμοτείχου και θα είναι αφιερωμένος στον Ελληνισμό του Πόντου

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 θα πραγματοποιηθεί ο 6ος Αγώνας Δρόμου Κάστρου Διδυμοτείχου στις 4 το απόγευμα, με αποστάσεις 10 και 5 χιλιομέτρων αλλά και παιδικό και ΑΜΕΑ.

Ο Δήμος Διδυμοτείχου σας προσκαλεί να συµµμετάσχετε στον « 6ο ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ» που θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, εντός της πόλης του Διδυμοτείχου από τις 16:00 και έπειτα.

Ο αγώνας θα περιλαµβάνει τις εξής διαδροµές: 10 χλµ , 5 Χλµ, Παιδικό & Α.Μ.Ε.Α.

Ώρα Προσέλευσης Αθλητών:
Το αργότερο 15:00 μ.μ στον Αύλειο Χώρο Ιερού Καθεδρικού Ναού Παναγίας Ελευθερώτριας.

Ώρα Αγώνων:
16:30 μ.μ. Διαδρομή ΑΜΕΑ,
16:45 μ.μ. Παιδικό με Αφετηρία από το Δημοτικό Στάδιο και Τερματισμό
17:00 Ενηλίκων με Αφετηρία από τον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας και τερματισμό στο ίδιο σημείο.

Θα υπάρχει διαθέσιμος χώρος πάρκινγκ στον χώρο των Γυμνασίων με είσοδο από την οδό Τρίποδος.
Καθόλη την διάρκεια της ημέρας δεν θα επιτρέπεται το πάρκινγκ στον Ιερό Ναό.
Ενημερώνουμε ότι λόγω του Αγώνα θα ισχύουν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης και ως εκ τούτου από τις 15:00 έως και τις 19:00 περίπου, θα υπάρχει δυσκολία μετακίνησης από και προς το κέντρο της πόλης. Ζητούμε την κατανόηση σας.

Εγγραφές ηλεκτρονικά : https://forms.gle/fQDKE6EuXo7Pv4h97
Εγγραφές έντυπες : Στην Γραμματεία του Δημάρχου στο Δημαρχείο.

Το 2024 συμπληρώνονται 104 χρόνια, από την απελευθέρωση του Διδυμοτείχου και την ενσωμάτωση της ευρύτερης περιοχής του Έβρου στον Εθνικό Κορμό, γεγονός που θα εορταστεί και εφέτος το τριήμερο 17-19 Μαΐου, µε την προσήκουσα λαμπρότητα.

Παράλληλα, καθότι η 19η Μάϊου αποτελεί ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, σε συνεργασία και µε συμμετοχή του Συλλόγου Ποντίων Β.Έβρου “Ο Διγενής”, ο συγκεκριμένος αγώνας θα είναι αφιερωμένος και στον Ελληνισμό του Πόντου.

Τον αγώνα υποστηρίζει και η Ομάδα Δρομέων – Μαραθωνοδρόμων Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών «ΟΡΑΜΑ», που έχει μια ιδιαίτερη σχέση µε την πόλη του Διδυμοτείχου και τους ακρίτες του βορείου Έβρου.

Στο Διδυμότειχο, κάθε γωνιά της πόλης έχει να διηγηθεί και µία πτυχή της πλούσιας και ένδοξης ιστορίας της, που ξεκινά από τη Νεολιθική περίοδο και συνεχίζεται έως και σήμερα. Γι’ αυτήν ακριβώς τη μακρά ιστορία, γι’ αυτό το 6ος Αγώνας Κάστρου Διδυμοτείχου δοξασμένο παρελθόν που χαράζει το δρόμο για ένα εξίσου λαμπρό μέλλον, καθένας από τους σημερινούς κατοίκους του Διδυμοτείχου, αισθάνεται πολύ υπερήφανος.

Από την πρώτη στιγμή που θα φθάσει κάποιος στο Διδυμότειχο, νιώθει τη φιλόξενη και ζεστή διάθεση του κόσμου, καθώς και την αυθεντική καλοσύνη µε την οποία σε περιβάλλουν. Θα σας συγκινήσει η άδολη και καθαρή καρδιά των Εβριτών, και θα σας κάνει να αγαπήσετε αυτό το μέρος.

Πρόκειται για ανθρώπους αληθινούς, ξεχωριστούς, µε υψηλό φρόνημα, µε βαθιές αξίες και αρχές, που αγαπούν και τιμούν τον τόπο τους.

Οι κάτοικοι της περιοχής περιμένουν µε χαρά όλους εσάς να συμμετάσχετε σε αυτόν τον ακριτικό συμβολικό αγώνα, που θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία από όλες τις απόψεις.

Στο Διδυμότειχο εδρεύει και η XIV M/K Μεραρχία Πεζικού, ένας από τους ισχυρότερους Σχηματισμούς του Ελληνικού Στρατού, που έχει ταχθεί, ως δεσπόζον οχυρό, να προασπίσει την ασφάλεια, την εδαφική ακεραιότητα και την αξιοπρέπεια των Θρακιωτών.

Η άθληση είναι «τρόπος ζωής» και δεν βελτιώνει µόνο τη φυσική κατάσταση του ατόμου, αλλά έχει να κάνει και µε τη «σμίλευση της ψυχής». Αξίζει κάποιος να βρει τη διάθεση και τη δύναμη να ξεκινήσει να τρέχει, να φτάσει ως στο τέλος της διαδρομής ακόμα και περπατώντας. Το να μπορέσεις να πεις μέσα σου ποτέ δεν είναι αργά, μπορώ να προσπαθήσω και εγώ, δεν χρειάζεται τίποτε άλλο, παρά µόνο αγάπη για τη ζωή.

Ο καθένας µε το δικό του μοναδικό τρόπο, μπορεί να γίνει ένας αθλητής. Αθλητές είναι όλοι εκείνοι οι άγνωστοι που αγωνίζονται για το όνειρο, για εκείνη τη μοναδική στιγμή του τερματισμού. Τη στιγμή που πάνω από τη βαριά ανάσα και τον ιδρώτα τους, βγαίνει η ικανοποίηση, ότι για άλλη μια φορά κέρδισαν το δικό τους έπαθλο. Το έπαθλο του ονείρου.

Οκτώ έτη μετά τη διοργάνωση του 1ου αγώνα καθώς και µε τη σταθερή υποστήριξη της Ομάδας Δρομέων «ΟΡΑΜΑ», ας συνεχίσουμε την παράδοση που έγινε θεσμός. Εν αναμονή των εορτασμών για τα Ελευθέρια, ας γίνουμε φορείς του αθλητικού ιδεώδους σε μια ακριτική περιοχή και ας τιμήσουμε µε την παρουσία µας, μικροί και μεγάλοι, αυτή την ιστορική πόλη.

Σας περιμένουμε να τρέξουμε μαζί !!

Επιτυχία θα είναι η μεγαλύτερη δυνατή παρουσία σας στέλνοντας το μήνυμα ότι όλοι μαζί είμαστε δίπλα στους ακρίτες µας

* η συμμετοχή στον αγώνα είναι Δωρεάν,

* ότι θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση (επίσημος χρόνος – κατάταξη)